tisdag 18 augusti 2009

Undvik en förtida död

Lite fånigt är det allt, att det ofta krävs argument för att pappor ska vara hemma en längre tid med sina barn. Det ena fånigare än det andra. Typ att vi (män)kommer att lyckas bättre i karriären om vi är hemma med barnen. Att vi blir attraktivare inför det andra könet och så vidare. Det måste till någon fördel för att vi ska släppa taget om försörjningsansvaret. Tänk om det inte innebär några fördelar alls. Att det bara är negativt för karriär och social status.

Men ett argument om att jag slipper en förtida död, det kan till och med jag ta till mig. Och hoppas att detsamma gäller för kvinnor.

Hittade följande citat här (för övrigt en bra blogg, som både irriterar och provocerar, men har en hel del vettiga tankar):
"Det finns forskning som antyder att ju längre föräldraledighet pappor tar ut, desto lägre blir deras risk för förtida död. Mekanismerna skulle kunna vara att manligheten förändras bland pappor som är hemma med barn så att dessa män blir mindre risktagande och mer omsorgsinriktade, vilket i sin tur kan leda till bättre hälsovanor och lägre dödlighet."
Som i sin tur är hämtat från följande rapport:
Folkhälsofrågor ur ett genusperspektiv (Statens folkhälsoinstitut)

Inga kommentarer: