onsdag 17 september 2008

Frost & Månsken

Säsongens första frost och en fullmatad måne gav nattens skyndsamma ärende glans. En högre status så att säga. Men i och för sig, en molnig regntung natt hade vi accepterat lika väl.

På dryga 2 timmar var det avklarat och den där tämligen unika stunden när bara vi hade vetskap var härlig. Sötsliskig bubbeldricka, kaffe, the, skink- och ostsmårgåsar och den obligatoriska nationsflaggan i trä. Inte hållbart i långa loppet, men den där fikastunden är något extra. Och det var nog sista gången vi kurade gryning på det viset, tänkte vi.

En välskapt flicka blev det, tyngst hittils dryga 4 kilo. En kopia av sin mor sägs det. Och alldeles underbar, förstås.

Övriga familjen, förutom de tu som är kvar på bäbä (som T. har namngett det), har tittat på japansk animerad film och läst gamla Bamsetidningar i dubbelsängen ikväll, och har kvar den där kolsyredryckskänslan i kroppen.

måndag 8 september 2008

kreativ cirkel

- Hur går det då?

- Jo tack bra.

En veckas kursdeltagande har satt igång en kreativ cirkel som jag inte varit med om sedan jag skrev talet till min yngsta systers bröllop, way back in time.

Det var i den period jag försökte, med skiftande framgång, skriva mina C&D-uppsatser vid sociologiska institutionen, Göteborgs universitet. Orden och ordbehandlandet var ovanare, mindre uppövat på den tiden. Men vad jag upptäckte var att skrivande under tidspress (s.k. positiv stresspress) gav ökad kreativitet, det spillde över till annat. Jag har fullklottrade dagböcker från den perioden, en vaxbok per kvartal. Och det var även den tid som sammanföll med vårt första barns födelse.

Vi är där igen, inte vid första, men barnafödsel handlar det om, ju. Så, dessa faktorer, skrivkrav och barn, funkar uppenbarligen. Jag har haft schemalagda skrivaktiviteter var och varannan morgon. Direkt från bädden till pulpeten. En timmes produktivitet innan dagens övriga kravbilder frontas.

Men nu väntar en annan skrivövning: sammanställa dagordning för morgondagens arbetsplatsträff och komma ikapp med minnesanteckningar från förra veckans. Också krav, av annat slag.